Waarom ons vak zo mooi is

Mensen vragen ons weleens: ‘Is schilderen niet saai? Elke dag hetzelfde, altijd weer die kwast, komt dat na zoveel jaar zo af en toe niet heel stiekem je neus uit?’ Ons antwoord? Elk werk, wat je ook doet, bestaat uit repetitieve handelingen, dus ook het onze. En er zijn dagen bij dat je schuurt, schuurt en nog eens schuurt tot je vingertoppen kaler zijn dan het hout dat je behandelt. Kozijnen gronden, meters maken, allemaal in dezelfde kleur. Soms kan een dag dan weleens saai zijn, maar toch….

Elk huis is weer anders, elke ondergrond is weer uniek en vooral, elke klant is weer zo anders! Die interactie met materialen en met mensen, dat houdt ons werk ook na zoveel jaren heel interessant. We maken een verschil in de dagelijkse leef- of werkomgeving van veel mensen, die daar vaak ook dankbaar voor zijn!

Regelmatig komen er ook projecten voorbij die echt pareltjes voor ons zijn, omdat alle facetten van vakmanschap er bij elkaar komen. Neem nu de Duiventil bij de afslag van de A28 in Wezep. Dit prachtige rijksmonument ligt tegenover huize IJsselvliedt en werd omstreeks 1825 gebouwd. Na een grondige renovatie in 2010 kon het er weer een aantal jaren tegenaan, maar door de blootstelling aan zon, wind, regen en andere zware weersomstandigheden, was een saus- en schilderbeurt na een aantal jaren weer hard nodig.

Dit betekende een houtrotreparatie, uitbreiding van het houtwerk, alles schuren en gronden, om het daarna weer te voorzien van een mooie laag hoogglans aflak. De muren repareerden we waar nodig, om deze na een voorbehandeling opnieuw te sausen. Nadat wij klaar waren vonden de bewoners er weer een heerlijke plek om te vertoeven, en ook de omliggende weilandbewoners genieten van het uitzicht.

Soms een dagje ‘saai’ nemen wij dan op de koop toe, want meestal is ons vak zo mooi, dat blijkt uit projecten zoals deze!